2008-09-29 09:30:09• hírek • Csenteri Judit

Emberek éhségsztrájkban

Tizenhat román állampolgár tart éhségsztrájkot Olaszországban abból az okból kifolyólag, hogy már négy hónapja nem kaptak fizetést alkalmazójuktól.

A 16 román állampolgár szombaton részt vett azon a tiltakozáson, amelyet Olaszország legnagyobb szakszervezeti szövetsége szervezett.

Az Olaszországban alkalmazott románok tiltakozásukkal fizetésük elszámolását kérik, amelyhez már május óta nem jutottak hozzá. A tiltakozók nagy részének visszamenőleg 5 -16 ezer euró járna.

A cég vezetője, amelynél a román állampolgárok alkalmazva voltak, már márciustól is csak a fizetések felét adta ki és anyagi gondokra hivatkozva az alkalmazottak megértését kérte. Ígéretet tett arra, hogy egy új vállalatot fog létrehozni, ahol majd alkalmazni fogja őket, de a vállalat létrehozása után szóba sem jött a románok felvétele.

Rómában most a román Kormány által tett ajánlást elemzik, miszerint azt kérik, hogy jöjjön létre egy közreműködés a román és olasz munkaügyi szervezetek között. A közreműködés révén egyrészt megelőzhetnék az illegális munkavállalásokat, másrészt a románok is, mint alkalmazottak hasonló jogokkal rendelkezhetnének az olasz munkavállalókkal.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: